ΓΚΟΛ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ

Οδοιπορικό στα βάθη της Μικράς Ασίας, όπου για για τρία χρόνια, όταν οι φαντάροι δεν πολεμούσαν, κλοτσούσαν την μπάλα και φώναζαν «Γκολ».

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
  • Αποστολή με ΕΛΤΑ Courier – Υπηρεσία Πόρτα-Πόρτα.
  • Δωρεάν ταχυδρομικά έξοδα για παραγγελίες άνω των 100 ευρώ.

Original price was: 16,00 €.Current price is: 14,40 €.Add to cart

Η Εκδοτική Belle Époque ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου Γκολ στα χαρακώματα του Ανδρέα Οικονόμου, το οποίο ιχνηλατεί την αθλητική κίνηση στο Μικρασιατικό Μέτωπο. Για τρία δραματικά χρόνια, τα μέλη του εκστρατευτικού σώματος –στρατιώτες, αξιωματικοί, τσολιάδες– βρήκαν διέξοδο στον αθλητισμό, μέσω του οποίου μπορούσαν να ξεχνιούνται, να εκτονώνονται, να περνούν στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης, παρά τις τραγικές δυσκολίες και φρικαλεότητες του πολέμου.

Στελεχώθηκαν δεκάδες ομάδες, διδάχτηκαν άγνωστα αθλήματα (όπως μπάσκετ και βόλεϊ), διοργανώθηκαν πρωταθλήματα, ακόμη και μεγάλοι ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ Ελλήνων στρατιωτών και Τούρκων χωρικών.

Η έκδοση παρουσιάζει αφηγήσεις, ανέκδοτα ντοκουμέντα και δεκάδες σπάνιες φωτογραφίες από την ανεξερεύνητη αυτή πτυχή της καθημερινότητας των φαντάρων και των αξιωματικών κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία.

Πρωταγωνιστές του έργου είναι όλοι οι σπουδαίοι αθλητές των σωματείων της Ιωνίας, οι ηγέτες του Πανιωνίου και του Απόλλωνα (όπως ο Δημητρός Δάλλας και ο Δημήτριος Μαρσέλλος, ο Δημητρός Καραμπάτης και ο Παναγιώτης Ρετέλλας), αθλητές του Πανελλήνιου Γ.Σ., όπως ο Βασίλειος Τζεβούκας που έχασε τη ζωή του στη σφοδρή τελική επίθεση των Τούρκων, ο ακούραστος αθλητικός ιδεολόγος –ιδρυτής του Παναθηναϊκού– Γεώργιος Καλαφάτης, ο συνταγματάρχης Νικόλαος Πλαστήρας και το 5/42 Σύνταγμα των ευζώνων που κλοτσούσαν την μπάλα με την ίδια ορμητικότητα που πολεμούσαν.

Γκολ στα Χαρακώματα - Ανδρέας Οικονόμου - Ο αθλητισμός στο Μικρασιατικό Μέτωπο 1919-1922

Γκολ στα χαρακώματα
ISBN: 978-618-85203-9-4
Α΄ Έκδοση: Σεπτέμβριος 2022
Συγγραφέας: Ανδρέας Οικονόμου
Σελίδες: 176
Τιμή:  16  14,4 €   (έκπτωση 10%)